14 foto's beschikbaar

Te koop: Linnaeusweg 15, 2408 BX Alphen aan den Rijn

Type object Bedrijfshal
Perceeloppervlakte 3.371 m²
Verhuurbare vloeroppervlakte 2.944 m²
Aanvaarding In overleg
€ 2.350.000,- k.k.

Algemeen

Het betreft hier een zeer representatief bedrijfs-, kantoorpand gelegen aan de Linnaeusweg 15 te Alphen aan den Rijn op bedrijventerrein “Molenwetering” nabij de uitvalsweg N11 welke directe verbinding heeft met de snelwegen A4 (Den Haag-Amsterdam) en de A12 (Den Haag-Utrecht-Arnhem).

Het kantoorgedeelte is opgetrokken uit gemetselde gevels afgewisseld met aluminium kozijnen voorzien van dubbe... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Bedrijfshal
Bouwperiode 2000
Status Beschikbaar

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00361
Vraagprijs € 2.350.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Bedrijfshal
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 2000
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 3.371 m²
Verhuurbare vloeroppervlakte 2.944 m²
Locatie
Ligging Bedrijventerrein
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

Het betreft hier een zeer representatief bedrijfs-, kantoorpand gelegen aan de Linnaeusweg 15 te Alphen aan den Rijn op bedrijventerrein “Molenwetering” nabij de uitvalsweg N11 welke directe verbinding heeft met de snelwegen A4 (Den Haag-Amsterdam) en de A12 (Den Haag-Utrecht-Arnhem).

Het kantoorgedeelte is opgetrokken uit gemetselde gevels afgewisseld met aluminium kozijnen voorzien van dubbele beglazing. De bedrijfsruimte is opgetrokken uit een gemetselde borstwering met daarboven geïsoleerde sandwichpaneelplaten rondom een staalconstructie. De begane en verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd in beton. Het bouwjaar van het pand is 2000. Aan de voorzijde zijn circa 26 parkeerplaatsen gesitueerd. Het object is gesitueerd op circa 3.371 m2 eigen grond.

Linnaeusweg 15 beschikt onder meer over 2.944 m2 verdeeld over circa 1771 m2 bedrijfsruimte, circa 658 m2 entresolvloer op de eerste verdieping en circa 514 m2 kantoorruimte verdeeld over circa 224 m2 kantoorruimte op de begane grond en circa 290 m2 kantoorruimte op de eerste verdieping.

De mogelijkheid bestaat om het object te combineren met Linnaeusweg 11-13. De panden zijn door middel van een corridor met elkaar verbonden. Linnaeusweg 11-13 beschikt onder meer over circa 1.644 m2 verdeeld over circa 1.202 m2 bedrijfsruimte op de begane grond, circa 67 m2 entresolvloer en circa 384 m2 kantoorruimte verdeeld over circa 190 m2 kantoorruimte op de begane grond en circa 194 m2 kantoorruimte op de eerste verdieping.

Bereikbaarheid/locatie:
De Linnaeusweg is gelegen nabij de provinciale weg N11 (Leiden-Alphen aan den Rijn-Bodegraven). Hierdoor is een goede aansluiting gegarandeerd met de snelwegen A4 (Den Haag-Amsterdam) en A12 (Den Haag-Utrecht-Arnhem).

Per openbaar vervoer is het object goed te bereiken, dankzij de op enkele minuten loopafstand gelegen bushalten van waaruit het station van Alphen goed bereikbaar is. Tevens biedt het busnet goede aansluitingen met in de nabijheid gelegen plaatsen als Leiden en Bodegraven.

Linnaeusweg 15:
Huurprijs: € 185.000,= exclusief BTW per jaar
Koopsom: € 2.350.000,= k.k.

Linnaeusweg 11-13:
Huurprijs: € 125.000,= exclusief BTW per jaar
Koopsom: € 1.500.000,= k.k.

Indeling

De bedrijfsruimte beschikt onder meer over het navolgende opleveringsniveau:

- betonvloer welke beschikt over voldoende vloerbelasting;
- gasheater;
- vrije hoogte gedeeltelijk 8 meter en gedeeltelijk 10 meter;
- alarm;
- verlichtingsarmaturen;
- diverse elektrisch bedienbare overheaddeuren;
- 2 dockshelters
- de palletstellingen zijn ter overname.

De kantoorruimte beschikt onder meer over het navolgende opleveringsniveau:

- entree voorzien van tegelvloervloer met stalen bordestrap naar de eerste verdieping. Op de tussenverdieping is een toiletgroep gesitueerd;
- systeemplafond voorzien van inbouwarmaturen;
- toiletgroep (D&H);
- diverse kantoorkamers welke elk voorzien zijn van een individueel instelbare airco;
- geschakelde Nefit C.V.-ketels met radiatoren;
- vloerafwerking kantoorkamers tapijt;
- kantine met pantry;
- kabelgoten.

Bijzonderheden

Oplevering: in overleg.

Huurtermijn:
Vijf jaar met optieperiode van vijf jaar.

Huurbetaling:
De huurpenningen en BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand.

Huurcontract:
Volgens standaard model Raad voor Onroerende Zaken met bijbehorende algemene bepalingen.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks (voor het eerst één jaar na datum huuringang) op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW:
Huurder garandeert aan verhuurder dat hij het huurobject per datum van ingang van de huurovereenkomst voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimumpercentage blijvend zal gebruiken voor doeleinden die recht geven op aftrek van BTW.
Huurder zal op eerste verzoek van verhuurder per omgaande een onherroepelijke volmacht aan verhuurder en zijn eventuele rechtsopvolger (s) verlenen om mede namens hem een optieverzoek tot belaste verhuur in te dienen. Indien huurder echter niet meer voldoet aan de wettelijke criteria voor belaste verhuur of een optieverzoek tot belaste verhuur niet (meer) door de inspecteur der belastingen wordt gehonoreerd, dan zal huurder het gehele daardoor financieel te lijden nadeel aan verhuurder vergoeden, overeenkomstig de ter zake op te nemen bijzondere bepalingen van de huurovereenkomst.

Zekerheidsstelling:
Bij koop: binnen 2 weken na onvoorwaardelijke overeenstemming koper een bankgarantie danwel waarborgsom te betalen ter grootte van 10% van de koopsom.
Bij huur: bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie/borg stellen ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur.

Kadastrale informatie:
Gemeente: Alphen aan den Rijn
Sectie: A
Nummer: 7318
Grootte: 33 are en 71 centiare

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Recent bekeken