Beschrijving

Algemeen
Aan de A. van Leeuwenhoekweg op bedrijventerrein "Molenwetering" in Alphen aan den Rijn is een kleinschalige bedrijfs-, en kantoorunit beschikbaar welke uitstekend is geschikt als bedrijfsruimte ten behoeve van een cateringbedrijf of voor bedrijven welke behoefte hebben aan een professionele keuken voorzien van alle wenselijk apparatuur. Op de begane grond is een volledige keuken ingericht met diverse keukenapparatuur zoals onder meer een RVS werktafel, dubbeldeurs koelkast, spoeltafel, afwasmachine (restaurantniveau), combisteamer, en vrieskasten. Een uitgebreide omschrijving van het opleveringsniveau staat hieronder omschreven. 

Bereikbaarheid/locatie
De bedrijfsunit ligt op een gunstige locatie binnen het LionsParc op het bedrijventerrein Molenwetering te Alphen aan den Rijn. Het bedrijventerrein ligt centraal tussen de spoorlijn aan de noordzijde, de N11 en Leidsche Schouw in het westen. De autosnelwegen richting Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht zijn nabij. 

Parkeermogelijkheden
Aan de voorzijde zijn twee parkeerplaatsen beschikbaarop eigen terrein. Aan de voorzijde en op het binnenterrein zijn diverse gemeenschappelijke parkeerplaatsen beschikbaar. 
 
Op de begane grond bevindt zich de entree van het pand en de naastgelegen handbediende overheaddeur. De bedrijfsruimte beschikt onder meer over een gasheater, toiletruimte, krachtstroom, verlichtingsarmaturen, kleine entresolvloer en waterpunt met wasbak. 

De eerste verdieping is bereikbaar door middel van een vaste betonnen trap. De kantoorruimte beschikt over separate toiletruimte, luxe pantry, doucheruimte, afgewerkte wanden, plafond en lamellen. 

De volgende bouwkundige aanpassingen inclusief installaties zijn gerealiseerd/aanwezig:
- Bouwkundige aanpassingen pand, waaronder vloer- en wandtegels;
- Afzuiginstallatie met brandkleppen inclusief doorvoeren;
- Loodgieterswerk en gasleiding met klep;
- Vetafscheider 4 l/s leveren en installeren inclusief leidingwerk;
- Electra keuken, verzwaring en verlichting.

De volgende zaken/apparatuur zijn in de koopsom begrepen:
- RVS frame werktafel;
- Gas kooktafel;
- Werktafel, wandplanken en houders;
- Dubbeldeurs koelkast;
- Spoeltafel met bodemschap;
- Voorspoeldouche;
- Afwasmachine uit restaurant;
- Combi-steamer uit het restaurant;
- Enkele gas friteuse;
- Werktafel, warmhouder, opzet koeling + bokje;
- Twee enkele vrieskasten op de verdieping;

Vraagprijs € 195.000,= k.k. 
Huurprijs € 1.495,=/maand exclusief BTW

Aanvaarding: In overleg

Bijzonderheden

Zekerheidstelling: 
Bij koop: Ter nakoming van de verplichtingen zal koper een waarborgsom bij de notaris dienen te storten ten bedrage van 10% van de koopsom na het ondertekenen van de koopovereenkomst. 
Bij huur: Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie/borg stellen ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur en servicekosten alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurtermijn:
Vijf jaar met optieperiode van vijf jaar. Andere huurperiodes zijn in overleg met verhuurder bespreekbaar. 
 
Huurbetaling:
De huurpenningen en BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand.

Huurcontract:
Volgens standaard model Raad voor Onroerende Zaken met bijbehorende algemene bepalingen.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks (voor het eerst één jaar na datum huuringang) op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW:
Huurder garandeert aan verhuurder dat hij het huurobject per datum van ingang van de huurovereenkomst voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimumpercentage blijvend zal gebruiken voor doeleinden die recht geven op aftrek van BTW. 
Huurder zal op eerste verzoek van verhuurder per omgaande een onherroepelijke volmacht aan verhuurder en zijn eventuele rechtsopvolger (s) verlenen om mede namens hem een optieverzoek tot belaste verhuur in te dienen. Indien huurder echter niet meer voldoet aan de wettelijke criteria voor belaste verhuur of een optieverzoek tot belaste verhuur niet (meer) door de inspecteur der belastingen wordt gehonoreerd, dan zal huurder het gehele daardoor financieel te lijden nadeel aan verhuurder vergoeden, overeenkomstig de ter zake op te nemen bijzondere bepalingen van de huurovereenkomst.

Kenmerken